top of page

Suvanto

 

Vuosi:                 2022 

Status:               Meneillään

Suunnitelma:    Omakotitalo / loma-asunto

Asiakas:             Honkarakenne Oyj

Laajuus:             200 m2

Suvannon mielenkiintoisuus piilee sen kiemurtelevassa arkkitehtuurissa; kuten saariston kaunis luonto, katto muodostaa aallon, heijastaen merenpohjaa.

Ylelliset katetut terassit ja näkymä jokaisesta tilasta luovat konkreettisen yhteyden luontoon. Tilanjako on kekseliäs, mutta ei tuhlaileva.

“Valo virtaa pitkin sisätilojen tilasarjaa jatkumona aina ruokailualueelta makuuhuoneeseen, synnyttäen saumattoman kokemulsen sisä- ja ulkotilan välille. Kokemuksen mahdollistavat täysilasiset Frame-rakenteet ja liukuovet. Frame-talon tyypilliset pilari-palkkirakenteet on jätetty näkyville, mikä luo kiinnostavan lisäelementin talon arkkitehtuuriin. Honka Frame-teknologia mahdollistaa myös rakennuksen mutkittelevan muodon ja veistoksellisuuden."

Suvannon vapaamuotoinen rakenne poikkeaa aiemmista Simsiön töistä. On kiehtovaa nähdä, mitä teollinen tuotanto voi saada aikaan puurakentamisessa. Simsiötä inspiroi se, miten tämä voidaan yhdistää suomalaiseen perinteiseen rakentamiseen ja käsin luotuihin visuaalisiin, kauniisiin yksityiskohtiin ja ihmisläheisyyteen. Puhuttaessa inhimillisistä arvoista, Simsiö korostaa vanhojen puurakennusten miellyttäviä osia kaupungeissa; kuinka harmonisia värejä on käytetty, kuinka kodikkuus on luotu matalilla rakennuksilla ja rohkealla puun käytöllä sekä puun haptisuudella. Hän toivoo, että inhimillset arvot korostuisivat rakentamisessa yhä enemmän tulevaisuudessa.

Havainnekuvat Janne Reponen / rendeko.fi

bottom of page