top of page

Lomakylä, Savonlinna

 

Vastuualue:         Arkkitehti- ja pääsuunnittelu 

Sijainti:                Savonlinna

Vuosi:                  2023- 

Status:                Meneillään

Suunnitelma:     Lomakylä

Asikas:                Savonlinnan kansanopisto

Suunnittelimme Saimaan rannalle Savonlinnan kansanopistolle rauhoittumiseen ja luontoelämyksiin keskittyvän loma-alueen. Se ammentaa ympäröivästä kauniista järvi- ja koivumetsämaisemasta, joka on jätetty mahdollisimman koskemattomaksi. Suunnittelimme rannalta jyrkästi nousevaan rinteeseen yhteensä 16 loma-asuntoa ja luontoon sopeutuvia ulkorakennuksia kuten kodan ja uimapaviljongin. Lisäksi suunnittelimme alueen luontoon ja asiakkaan liiketoimintaan sopivia toimintoja kuten elämysreittejä ja joogaterasseja.  

Turvaa sekä hoivaa antava linnunpönttö ja -pesä inspiroivat loma-asuntojen suunnittelua. Etelän puoleiset yläikkunat sieppaavat valoa sisätiloihin, joiden tunnelma keskittyy maisemaan avautuvan pyöreän oleskeluikkunan ympärille. 

 

Julkisivumateriaalina haptinen ja perinteinen paanu luo asumuksille omalaatuisen ja tunnistettavat ilmeen. Viherkatto ja puujulkisivut sulautuvat hyvin metsäiseen rantamaisemaan. Persoonallisten asumusten väliin syntyy luontevasti maisemaan avautuva paanuseinillä rajattu näkymä.

bottom of page