top of page

Puurakenteinen toimisto- ja asuinrakennus

 

Sijainti: Oulu

Vuosi: 2015 

Tyyppi: Toimisto- ja asuinrakennus

Tilaaja: Hongisto Oy

Laajuus: 5600 m2

Syksyllä 2015 Oululainen nostolaiteyritys Hongisto Oy ja Oulun arkkitehtuurin tiedekunta yhdessä Oulun kaupungin kanssa järjestivät arkkitehtuurikilpailun teemalla ”The Best Office Building in the World” – Maailman paras toimistorakennus.

 

Kilpailun tavoitteena oli löytää uusi, innovatiivinen, ekologinen ja muuntojoustava puurakennus rakennettavaksi Hongisto Oy:n omistamalle tontille Oulun Toppilaan sekä ideoida puinen rakennejärjestelmä, joka mahdollistaisi erilaisten kohteiden toteutuksen aina pienistä paviljonkirakennelmista suuriin rakennuskomplekseihin. Pidemmällä tähtäimessä oli myös voittavan työn ja sen rakennejärjestelmän kehittäminen kokonaisvaltaiseksi kaupalliseksi vientituotteeksi.

 

Voittaneen kilpailutyön “KUDOS” taustalla on näkemys siitä, kuinka voitaisiin toimia esteettisen, aistikkaan ja tunnelmallisen tilakokemuksen sekä tehokkaan, modulaarisen ja loogisen rakenteen rajapinnassa. Ehdotuksen idean innoittajana toimi säännöllisen kuusikulmion, toisin sanoen hunajakennon muodon, tarkastelu ja hyödyntäminen rakenteellisena ja tilallisena konseptina.

Arkkitehtitoimisto Koan Oy - CLT-rakenteinen toimistotalo sisänäkymä
Toimistorakennus.JPG
bottom of page